Aktualności

Kategoria:
dobroczynek gruszowiec
Jabłonie Owoce miękkie Owoce pestkowe

Ochrona sadu a dobroczynek gruszowiec

Dobroczynek gruszowiec (Typhlodromus pyri) jest drapieżnym roztoczem wielkości około 0,6 mm. Atakuje szkodliwe roztocza, larwy wciornastków, szpeciele, ale również inne drobne owady. Posiada zdolność przeżywania w naturalnych warunkach nawet przy mniejszej ilości pokarmu lub może żywić się pokarmem zastępczym tj. pyłkiem, spadzią itp. Dzięki temu trwale zasiedla wieloletnie rośliny.

Biouprawy Jabłonie Owoce miękkie Owoce pestkowe Warzywa

FREE PK – uwolnij potencjał gleby!

Zastosowanie pożytecznych mikroorganizmów glebowych nie tylko przyczynia się do zwiększenia efektywności pobierania składników pokarmowych, ale również do ich przemiany z form niedostępnych dla roślin, w formy dostępne i łatwo przyswajalne. Bakterie występujące w preparacie mikrobiologicznym FREE PK wytwarzają kwasy organiczne, umożliwiające uwalnianie do gleby trudno dostępnych składników pokarmowych, zwłaszcza fosforu i potasu.

Biouprawy Jabłonie Owoce miękkie

PREV-AM® na mączniaki prawdziwe

Mączniak prawdziwy to często występujący sprawca wielu groźnych i uciążliwych chorób. Można sobie z nim poradzić stosując BIOROZWIĄZANIA.

Biouprawy Jabłonie Owoce miękkie Warzywa

Azot z powietrza – FREE N100®

Bardzo dobrym, komplementarnym do nawozów mineralnych i organicznych, sposobem dostarczania przyswajalnego dla upraw azotu jest pozyskanie go z powietrza. Powietrze to ogromny rezerwuar niedostępnego dla roślin w tej formie azotu. Jednakże można wykorzystać te zasoby poprzez proces biologicznego wiązania azotu atmosferycznego przez bakterie, które nie wchodzą w symbiozę z roślinami. Pozyskiwany w ten sposób azot jest stale dostępny dla rośliny, która kontroluje jego pobieranie. Nie jest wliczany do limitu nawozów w ramach programu azotanowego. Na jego dostępność nie ma wpływu kryzys na rynku nawozów mineralnych.

Biouprawy Jabłonie Warzywa

Współpraca ekspertów - BIOCONT GROUP

Współpraca w ramach BIOCONT Group to także ciągła wymiana doświadczeń. Nasi współpracownicy z Czech i Węgier mieli okazję zapoznać się z naszymi doświadczeniami prowadzonymi w uprawie papryki i sadzie jabłoniowym.

Strona: