Opis
VermiFit A ma pozytywny wpływ na równowagę kwasową, zawartość cukru i wzrost plonów winorośli.
Dżdżownice kalifornijskie podczas trawienia biomasy roślinnej uwalniają z niej nie tylko związki odżywcze w łatwo przyswajalnych formach, ale również hormony roślinne, enzymy, koenzymy, aminokwasy, cukry i wiele innych substancji biologicznie czynnych.
- Korzystnie wpływają na wzrost i rozwój roślin
- Zwiększają absorpcję składników odżywczych
- Poprawiają stan fizjologiczny roślin
- Zwiększają odporność roślin na choroby grzybowe
- Poprawiają wysokość i jakość plonu handlowego
Zalecane jest stosowanie wysokich dawek preparatu z dużą ilością wody. Po takiej aplikacji, część preparatu która spadnie na glebę, użyźnia ją i poprawia jej strukturę.
Więcej informacji
Skład: ekstrakt z kompostu z dżdżownic kalifornijskich
Opakowania: 5l; 10l
Przechowywanie: 1,5 roku
Dawkowanie i aplikacja
uprawa | dawka | komentarz |
winorośl | 4-6 l/ha | aplikacja opryskiwaczem – 300 – 600 l wody, przed kwitnieniem,
podczas kwitnienia, na początku owocowania i 1-2 dni przed rozpoczęciem zbiorów |
uprawy
warzywnicze |
2-5 l/ha | aplikacja opryskiwaczem – 200 – 500 l wody, po około 10 dniach od wykształcenia się roślin, 1% roztwór do moczenia korzeni roślin podczas sadzenia |
Uprawy
Ciecierzyca
Kalarepa
Mięta
Papryka
Salsefia
Sałata P.O.
Pietruszka naciowa
Szczypiorek
Dynia P.O.
Groszek zielony
Warzywa cebulowe
Tymianek
Bakłażan
Warzywa rzepowate
Cykoria P.O.
Warzywa kapustne
Cząber ogrodowy
Cukinia P.O.
Groszek cukrowy
Cebula
Rozmaryn
Warzywa liściowe
Rzepa
Endywia P.O.
Kapusta głowiasta biała
Kminek zwyczajny
Fasola P.O.
Soja
Czosnek
Szałwia
Sałata
Rzodkiew zwyczajna
Roszponka P.O.
Kapusta głowiasta czerwona
Koper ogrodowy
Fasola szparagowa P.O.
Warzywa dyniowate
Por
Pietruszka naciowa
Rukola (rokietta siewna)
Rzodkiewka
Rukola (rokietta siewna) P.O.
Owoce miękkie
Kapusta głowiasta stożkowa
Oregano
Kwiaty i rośliny ozdobne P.O.
Ogórek
Warzywa korzeniowe
Estragon
Roszponka
Warzywa wieloletnie
Szczaw P.O.
Winorośl
Kapusta włoska
Majeranek
Kalafior P.O.
Cukinia
Marchew
Rukiew wodna
Szczaw
Chrzan pospolity
Szpinak i podobne P.O.
Strączkowe
Kapusta pekińska
Bazylia
Brokuł P.O.
Dynia
Seler korzeniowy
Pod osłonami
Endywia
Rabarbar ogrodowy
Ogórek P.O.
Bób
Kalafior
Kolendra
Pietruszka naciowa P.O.
Arbuz
Pietruszka korzeniowa
Pomidor P.O.
Cykoria
Szczaw zwyczajny
Truskawka P.O.
Fasola
Brokuł
Lubczyk
Róża P.O.
Warzywa psiankowate
Pasternak zwyczajny
Papryka P.O.
Szpinak
Szparag
Arbuz P.O.
Soczewica
Jarmuż
Melisa
Produkcja rozsady
Pomidor
Burak ćwikłowy
Bakłażan P.O.
Seler naciowy
Zioła
Melon P.O.